Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Με πολύ ενθουσιασμό γιορτάστηκε σήμερα στο σχολείο μας η επέτειος του ΟΧΙ.

Αφού απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα αριστεία προόδου στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, η Διευθύντρια του σχολείου παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο και τους/τις παραστάτες απευθύνοντας λόγια καρδιάς για το ιερό αυτό σύμβολο του Έθνους μας. Αφού απαγγέλθηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από την κα Μαρία Κοτρώνη, οι μαθητές και οι μαθήτριες κατευθύνθηκαν στις τάξεις τους όπου παρακολούθησαν το βίντεο της γιορτής που είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι/ες. Ακούστηκε το χρονικό, ποιήματα και απαγγελίες, οι εικόνες μας ταξίδεψαν στο μέτωπο και στην κατοχή, ενώ η χορωδία ερμήνευσε γνωστά τραγούδια για το ηρωισμό και την ελευθερία. Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε ηλεκτρονικό παιχνίδι εμπέδωσης γνώσεων που ξεσήκωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες. Όλα τα τμήματα συναγωνίστηκαν μεταξύ τους πάνω σε ερωτήσεις γνώσεων σχετικές με το περιεχόμενο της εορτής και συγκέντρωσαν βαθμολογία ανά τμήμα (τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, καθώς και το έπαθλο). Τέλος, τους ζητήθηκε να δημιουργήσουν συνεργατικά ένα ποίημα με τίτλο «Τελικά, τη λευτεριά δεν την χαρίζουν πουθενά…», το οποίο είναι διαθέσιμο στην παρούσα ανάρτηση. Το σημερινό αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με την μαθητική παρέλαση στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους και αποχώρησαν με χαρά, αισιοδοξία και ενθουσιασμό έχοντας εμποτιστεί με τις αξίες της αυτοθυσίας, του γνήσιου πατριωτισμού, του φιλότιμου, της ελευθερίας και του σεβασμού στον άνθρωπο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές για το ωραίο βίντεο που ετοίμασαν και τα μελωδικά τραγούδια που τραγούδησαν. Συγχαρητήρια και στις εκπαιδευτικούς, κα Μαρία Κοτρώνη, κα Νεκταρία Κορκακάκη, κα Παναγιώτα Μπλούτσου, και στον εκπαιδευτικό, κ. Ιωάννη Λιόλιο, που καθοδήγησαν τα παιδιά στην οργάνωση της γιορτής.