Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων στο Μουσείο Τσιτσάνη

Διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας και της Οδύσσειας πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α1 και Α3 του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023.

Το σχολείο αποδέχτηκε την πρόσκληση των ΦΕΤΑ (Φίλων Ελληνικών Τυροκομικών Αγαθών) και της ΔΔΕ Τρικάλων και, έτσι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαδραστική παρουσίαση την πορεία της τυροκομίας από την εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα, τη συμβολή της στην ελληνική παράδοση καθώς και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι μαθητές ότι τίποτα απ’ αυτά που απολαμβάνουν σήμερα δεν είναι αυτονόητο κι ότι υπάρχει μια μακραίωνη παράδοση που οφείλουμε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε, προσαρμοσμένη στην εποχή μας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, στον χώρο περιηγήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, και στο Μουσείο Τσιτσάνη, όπου με διαδραστικό τρόπο περιγράφεται η ιστορία του σπουδαίου συνθέτη. Οι μαθητές/τριες συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κυρίες Μιχαήλ Βασιλική, ΠΕ80, Μουτσάκη Μαρία, ΠΕ 02, Μπασμπανέλου Ελένη, ΠΕ88 και Τασούλα Βασιλική, ΠΕ02, με τις οποίες οι μαθητές, στη συνέχεια, υλοποίησαν δραστηριότητες  σχετικά με όλα όσα παρακολούθησαν.